Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Τα φιλικά... είναι πάντα τα καλύτερα!


Είστε στεναχωρημένοι; Τα έχετε πάρει με το αφεντικό σας; Σας μειώσανε τον μισθό; Σας την δίνει ο λεγάμενος; Έχετε τις μαύρες σας; Είστε αγανακτισμένη; Σας παράτησε το κορίτσι; Υπάρχει λύση. Και είναι δίπλα μας, είναι δωρεάν και πέρα για πέρα αποτελεσματική. Λέγεται « φίλοι».

Κάποτε όταν τα πράγματα για όλους ήταν λίγο πιο εύκολα, λόγω λιγότερων υποχρεώσεων , ευθυνών ενδεχομένως και προβλημάτων, η ποιότητα ζωής ήταν κάπως καλύτερη. Κάπως... Όχι επειδή κάναμε περισσότερα ή πιο σπουδαία πράγματα, αλλά γιατί απλά νιώθαμε μέσα μας καλύτερα.

Όσο η καθημερινότητα γεμίζει με προβλήματα, τόσο οι άμυνες πέφτουν, η διάθεση αλλάζει, η ψυχολογία πιάνει πάτο. Μην το αφήσετε να συνεχίσει.

Πάρτε τηλέφωνο τους φίλους. Δείτε τους. Μιλήστε τους. Μοιραστείτε μαζί τους όμορφες χαλαρές ειλικρινείς στιγμές, χωρίς να περιμένετε πολλά, χωρίς να χρειάζεστε περισσότερα.

Κάτι εποχές σαν και αυτή που διανύουμε τώρα, όπου όλα φθίνουν, το μόνο πράγμα που μένει εκεί και αξίζει να το δουλεύουμε με ζήλο και πάθος, είναι οι ανθρώπινες σχέσεις. Οι φιλίες. Επιστρατεύστε τες.

Ένα τσιγάρο σε μία ταράτσα, με λίγη κουβέντα χωρίς προσδοκίες, μία βόλτα κοντά στη θάλασσα, ένα φθηνό κρασάκι με λίγο μεζέ, και τα πρόσωπα εκείνα που έχουμε ουσιαστικά δίπλα μας, δίνουν άλλη νότα στη ζωή μας.

Βρείτε χρόνο για τις φίλες, αν είστε κυρία, για τους φίλους αν είστε άνδρας. Περάστε χρόνο μαζί τους, μιλήστε και ανοιχτείτε. Μην μένετε σπίτι, μην εστιάζετε μόνο σε ότι πάει δύσκολα. Όλα γύρω μας μπορεί να αλλάζουν, υπάρχουν όμως και κάποιες αξίες σταθερές, που εξελίσσονται , μεταλλάσσονται , αλλά όσο φεύγουν τα χρόνια και παλιώνουν γίνονται ακόμα πιο γλυκές, όπως το καλό κρασί.

Και ποιος ξέρει... Ίσως ότι ζούμε σαν χώρα αυτή τη στιγμή, έχει σαν αποτέλεσμα μέσα στο χρόνο, τη συνειδητοποίηση ότι τελικά εκείνο που έχει σημασία στη ζωή μας, είναι η αλήθεια των ανθρώπων και όχι η ασφάλεια της ύλης.

Σας φιλώ

queen.gr