Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Μοnroe: Oλόγυμνο το αιώνιο θηλυκό λίγο πριν το θάνατό του

Στη γκαλερί Duncan Miller στο Λος Άντζελες εκτίθενται οι φωτογραφίες με τη γυμνή Marilyn Μοnroe τις οποίες είχε τραβήξει ο φωτογράφος Lawrence Schiller μόλις δύο μήνες πριν από το θάνατό της, στα γυρίσματα της ταινίας "Something’s Got to Give", το 1962. (pics+vid)

"12 φωτογραφίες της Marilyn Monroe". Αυτός είναι ο τίτλος της έκθεσης του φωτογράφου Lawrence Schiller, που εκτίθενται στην γκαλερί Duncan Miller, του Los Angeles.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 22 Οκτωβρίου έως και τις 26 Νοεμβρίου, και αποτελεί σπάνιο φωτογραφικό ντοκουμέντο,αν αναλογιστεί κανείς ότι οι εν λόγω φωτογραφίες είναι οι τελευταίες στις οποίες πόζαρε όλο νάζι η ξανθιά Marilyn, δυο μήνες πριν πεθάνει!

Ο φωτογράφος μιλώντας για την Μοnroe δήλωσε: "Γνώριζε πολύ καλά τι σχήμα έδινε και το παραμικρό φως στο σώμα της και το πρόσωπο της. Είχε απίστευτα καλή σχέση με το φακό και ήξερε τι απαθανάτιζε κάθε στιγμή η φωτογραφική μηχανή. Αν της έδινες ένα φουλάρι ήξερε πως να παίξει με αυτό όπως ένα παιδί ήξερε να παίζει με τα παιχνίδια του. Αν της έδινες ένα μπικίνι ήξερε ακριβώς την κατάλληλη στιγμή να το βγάλει κι όταν το έκανε, «έσβηνε» τη Λιζ Τέιλορ από όλα τα εξώφυλλα", δήλωσε ο Lawrence Schiller.


cosmo.gr/