Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Σε δημοπρασία φόρεμα της Amy Winehouse

Το φορούσε στο εξώφυλλο του άλμπουμ «Back to Black»


http://img.protothema.gr/6D7D5151D493AC21964958ED3964D984.jpg

Το λευκό φόρεμα που φορούσε η Amy Winehouse στο εξώφυλλο του άλμπουμ της «Back to Black» πρόκειται να δημοπρατηθεί. Τα έσοδα από τη δημοπρασία θα δοθούν στο ίδρυμα της τραγουδίστριας που στόχο έχει την παροχή βοήθειας σε νέους ανθρώπους με προβλήματα.
Το φόρεμα αυτό, με το μικρό φιόγκο στο στήθος είναι δημιουργία της σχεδιάστριας Disaya. Το φόρεμα δόθηκε στην άγνωστη τότε Amy για να το φορέσει στην φωτογράφηση του εξωφύλλου της και μετά επεστράφη στη σχεδιάστρια. Βέβαια, τότε κανείς δε φανταζόταν ότι αυτό το άλμπουμ θα έκανε 3,2 εκατομμύρια πωλήσεις.
Με το θάνατο της Amy, η σχεδιάστρια Disaya αποφάσισε να παραχωρήσει αυτό το ιστορικό φόρεμα για την συγκέντρωση χρημάτων που θα βοηθήσουν το Ίδρυμα «Amy Winehouse».
Με εκτιμώμενη τιμή τις 10.000-20.000 λίρες Αγγλίας, το φόρεμα θα βγει στο σφυρί από τον οίκο Kerry Taylor Auctions στις 29 Νοεμβρίου.
Η ίδια η Kerry Taylor αναφέρει ότι έχουν περάσει πολλά φορέματα από «τα χέρια» της και συμπληρώνει: «Κατά τη γνώμη μου αυτό που κάνει το συγκεκριμένο φόρεμα ξεχωριστό είναι γιατί μας φέρνει στη μνήμη την κρυστάλλινη φωνή και το αξεπέραστο ταλέντο της Amy Winehouse.»
Το φόρεμα αυτό θα δημοπρατηθεί μαζί με το λευκό δαντελένιο φόρεμα που φορούσε η Audrey Hepburn την βραδιά που κέρδισε το Oscar Ά γυναικείου ρόλου το 1954 για την ερμηνεία της στην ταινία «Roman Holiday» και με δύο τουαλέτες της Elizabeth Taylor.

Δείτε παρακάτω το εξώφυλλο του άλμπουμ και το φόρεμα της Amy...