Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Golshifteh Farahani: Η γυμνή φωτογραφία και η εξορία!

Η Ιρανή ηθοποιός που αψήφησε τους νόμους


Μια ηθοποιός που έχει παίξει στο πλευρό του Leonardo DiCaprio και του Russell Crowe έχει εξοριστεί από τη χώρα της, το Ιράν επειδή πόζαρε «γυμνή» στη γαλλική Madame Le Figaro.

Η πανέμορφη Golshifteh Farahani υποστηρίζει ότι δεν είναι ευπρόσδεκτη στην πατρίδα της γιατί προσβάλει τα χρηστά ήθη. Η επίμαχη και προσβλητική φωτογραφία είναι ασπρόμαυρη και απεικονίζει την 28χρονη Farahani να ποζάρει στο φακό κρατώντας με τα χέρια της το στήθος της.

Η φωτογραφία έφτασε στο Ιράν έκανε το γύρο του κόσμου και του διαδικτύου μέσω της προσωπικής της σελίδας στο facebook.

Και ενώ πολλοί είναι εκείνοι που καταδικάζουν την τόλμη της ηθοποιού και την στήνουν στον τοίχο κάποιοι άλλοι λιγότερο συντηρητικοί υποστηρίζουν πως είναι καιρός πια οι γυναίκες του Ιράν να νιώθουν πιο απελευθερωμένες.

Ο θυμός των Ιρανών όμως δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Farahani πόζαρε γυμνή αλλά στο ότι αποφάσισε να έρθει σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τους αυστηρούς κώδικες του Ισλάμ.

Τώρα η ηθοποιός ζει στο Παρίσι αφού από πέρσι εγκατέλειψε οριστικά την πατρίδα της. Η ίδια μιλώντας στην Daily Telegraph είπε: «Η κυβέρνηση μου είπε ειρωνικά πως δεν είμαι επιθυμητή και η πατρίδα μου δεν έχει ανάγκη από καλλιτέχνες και ηθοποιούς σαν εμένα και να πάω αλλού να προσφέρω τις υπηρεσίες μου».

Η Farahani ξεκίνησε την ηθοποιία από την ηλικία των 6. Η πρώτη της συμμετοχή σε ταινία ήταν το 1998, στο «The Pear Tree» όπου σε ηλικία 14 ετών κέρδισε το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού. Αμέσως έγινε διάσημη και πολύ αγαπητή στην πατρίδα της και το 2006 εκπροσώπησε το Ιράν στο διαγωνισμό καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας με την ταινία «M For Mother».

Η καριέρα της απογειώθηκε το 2008 με τη συμμετοχή της στην ταινία του Ridley Scott «Body Of Lies» όπου απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Μάλιστα η Farahani έγινε η πρώτη Ιρανή που έπαιξε στο Χόλιγουντ.

Πηγή: dailymail
https://lh5.googleusercontent.com/-gyUTk82vU74/TxhmkYPr2UI/AAAAAAAAddk/vg5NYRn_UD4/s512/Golshifteh-Farahani-Feet-209618.jpg
https://lh3.googleusercontent.com/-6JtVMq4NexQ/TxhmmklUdGI/AAAAAAAAdeE/RH0mavB6RDs/s440/golshifteh-farahani-1.jpg
https://lh4.googleusercontent.com/-NsSLDKi5ymc/TxhmlPHjBXI/AAAAAAAAdd0/l5mlIRhAGuA/s512/Golshifteh-Farahani-Feet-532259.jpg