Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

«Θύμα»... ρατσισμού η Σταματίνα Τσιμτσιλή

Η εμπειρία της στο ΜαϊάμιΑξέχαστο θα της μείνει της Σταματίνας Τσιμτσιλή το ταξίδι του μέλιτος στο Μαϊάμι. Και ο λόγος δεν είναι μόνο οι υπέροχες στιγμές με τον σύζυγό της, Θέμη Σοφό, αλλά και ο οίκτος με τον οποίο την κοιτούσαν όταν έλεγε ότι κατάγεται από την Ελλάδα.

«Το καλοκαίρι που κάναμε το ταξίδι του γάμου μας στο εξωτερικό, όταν λέγαμε ότι είμαστε από την Ελλάδα, μας κοιτούσαν είτε με οίκτο, είτε με περιέργεια του τύπου: ''Έχετε λεφτά και ταξιδεύετε;''. Αυτό με στεναχώρησε και με πείραξε πάρα πολύ, γιατί νιώθω περήφανη που είμαι Ελληνίδα και ξέρω ότι αυτός ο λαός, όπως δημιούργησε τον πολιτισμό πριν από χιλιάδες χρόνια, έτσι μπορεί να δημιουργήσει ανά πάσα στιγμή πολύ όμορφα πράγματα», εξομολογήθηκε η παρουσιάστρια στο περιοδικό «Λοιπόν».

Όσο για το αν θα έφευγε από την Ελλάδα για να αναζητήσει μια καλύτερη ποιότητα ζωής, η Σταματίνα παραδέχεται πως θα το έκανε... «αν δεν ήμουν κατασταλαγμένη στην προσωπική μου ζω», ενώ τόνισε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό η γενιά μου και η προηγούμενη από τη δική μου να νιώθουν εγκλωβισμένες και να σκέφτονται τη λύση του εξωτερικού»।
protothema.gr