Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ξανά στην Αθήνα την Τετάρτη η Βανέσα Μέι

Βιολί κάτω απ' την Ακρόπολη

Η Βανέσα Μέι
Η Βανέσα Μέι (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Τη βασίλισσα του βιολιού Βανέσα Μέι θα υποδεχτεί το αθηναϊκό κοινό την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, σε ένα σόου κάτω από τη φωτισμένη Ακρόπολη.

Στη διάρκεια της εμφάνισής της στο Ηρώδειο η Βανέσα Μέι θα ταξιδέψει το κοινό με Μπαχ, Μπετόβεν, Μπράμς, Βιβάλντι αλλά και τάνγκο Ινδική μουσική, ποπ τραγούδια, μελωδίες του δικού μας Βαγγέλη Παπαθανασίου, αλλά και σπουδαίες μπαλάντες. Όλα «απογειώνονται» από το ηλεκτρικό βιολί της.

Η διεθνούς φήμης μουσικός, έχει πουλήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια δίσκους σε ολόκληρο τον κόσμο και οι παρτιτούρες της αριθμούν πάνω από 8 εκατομμύρια αντίτυπα.

Έχοντας γεννηθεί την ίδια ημερομηνία με τον καλύτερο βιολιστή όλων των εποχών, τον Νίκολο Παγκανίνι, η Βανέσα Μέι, έχει δικαιώσει την θεά τύχη κατορθώνοντας να κάνει αγαπητό τον ήχο του βιολιού σε εκατομμύρια κόσμου.

Σε ηλικία 11 με 13 ετών ηχογράφησε κονσέρτα του Τσαϊκόφσκι και του Μπετόβεν. Ήταν η πρώτη που
συνδύασε με τέτοια άνεση και πρωτοτυπία την κλασική με την ποπ μουσική και θεωρείται δημιουργός ενός εντελώς νέου είδους fusion μουσικής που σηματοδοτήθηκε με την κυκλοφορία του άλμπουμ της «The violin player» το 1995, το οποίο γρήγορα αγαπήθηκε από το ευρύ κοινό.

Η «βασίλισσα του βιολιού» έχει συνεργαστεί με δημοφιλείς ποπ καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων η Τζάντετ Τζάκσον και ο Prince, η μουσική της ακούγεται και στο σάουντρακ της μεγάλης παραγωγής της εταιρείας Ντίσνεϊ «Μουλάν», ενώ με τα πρόσφατα άλμπουμ της δοκιμάζει για πρώτη φορά εκτός από το βιολί και την φωνή της.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ