Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Ανάβουν φωτιές τα γυμνά μοντέλα της Pirelli!

Ένα διαφορετικό ημερολόγιο...


http://img.protothema.gr/46697DE433D304E1573CFF4EA34FC552.jpg
Σ’ ένα πολυχώρο στα θεμέλια της 59ης γέφυρας έγινε χτες στη Ν.Υόρκη η παρουσίαση του ημερολογίου της Pirelli για το 2012. Ακολούθησε χτες βράδυ το επίσημο δείπνο που αποτέλεσε το κοσμικό γεγονός της Ν.Υόρκης.

Δόθηκε στην πρώην έδρας της 4ης μεραρχίας «Armory» που τώρα είναι μουσείο και παραβρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο του θεάματος, της πολιτικής και του μόντελινγκ. Φυσικά μαζί με όλη την αφρόκρεμα της Ν. Υόρκης, είναι χαρακτηριστικό ότι μείναμε μια ώρα στην είσοδο για να χαζεύουμε αφίξεις, φορέματα, ομορφιά και αυτοκίνητα. Οι ΗΠΑ είναι σίγουρα η χώρα της υπερβολής, η Ν.Υόρκη ένα από τα πιο υπερβολικά της μέρη, χτες μετρήσαμε 67 Escalade και 54 Mercedes S Class 550 4matic.

Όλα τα μοντέλα και ο δημιουργός του ημερολογίου Μάριο Σορέντι βρίσκονταν εκεί όπως και εκατοντάδες δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο που απόλαυσαν τον Ιταλό Έρικ Μποτσέλι.Παρακολουθώντας το making of του ημερολογίου πραγματικά ζηλέψαμε το Σορέντι όχι μόνο για το προφανές αλλά και γιατί του δόθηκε η δυνατότητα να κάνει αυτό ακριβώς που ήθελε κάτω από ιδανικές συνθήκες.

Ο 40χρονος Ιταλός γεννήθηκε στη Νάπολι αλλά από τα 10 του χρόνια ζει και εργάζεται στη Ν. Υόρκη όπου έχει φτιάξει και οικογένεια. Είναι ο πρώτος Ιταλός φωτογράφος που του ανατίθεται από την Pirelli η δημιουργία του ημερολογίου, ενός θεσμού που χρονολογείται από το 1964 και έχει πλέον ξεφύγει από το πλαίσιο «γυμνό και ζαντολάστιχα».

Ο ίδιος βέβαια δηλώνει Ιταλός οπότε φυσιολογικά η συζήτησή μας ξεκίνησε από εκεί: «Όλοι ρωτούν γιατί δε έκανα τη φωτογράφιση στην Ιταλία. Ψάξαμε αρκετά να βρούμε το μέρος και η Κορσική είχε αυτό που ζητούσα σε πετρώματα, δέντρα και φύση. Δε διαφέρει όμως από τη Ν.Ιταλία ή την Ελλάδα και οι κάτοικοι έχουν Ιταλική ρίζα».

Ο Σορέντι επισκέπτεται συχνά τη χώρα μας και δηλώνει φανατικός της Μυκόνου. Η φωτογράφιση έγινε τον Απρίλιο και το Μάιο οπότε φυσιολογικό ήταν να υπάρχουν θέματα όπως ότι…κρύωναν τα κορίτσια. Η Βραζιλιάνα Isabeli Fontana μας είπε σχετικά: «Όταν πρωτομπήκα στο νερό μου κόπηκε η ανάσα. Αλλά ευτυχώς ο ήλιος με ζέσταινε και ο χώρος ήταν μοναδικός με στρογγυλούς βράχους γύρω – γύρω σαν πισίνα οπότε άρχισα να ζεσταίνομαι».

Από την πλευρά της η Ρωσίδα Νatasha Poly συμπλήρωσε: «Μοναδικό μέρος, εγώ προέρχομαι από τη Ρωσία στα Ουράλια όρη κοντά στη Σιβηρία και τέτοιες περιοχές με εντυπωσιάζουν πάρα πολύ. Στην πατρίδα μου κάνει κρύο μόνιμα οπότε δεν κρύωνα».

Ακριβώς το αντίθετο βίωσε η Ιταλίδα ηθοποιός Margareth Made: «Ένιωθα σα στο σπίτι μου. Μπόρεσα να εκφράσω τη φύση και τη σεξουαλικότητά μου μ’ ένα μοναδικό τρόπο. Ευχαριστώ το Μάριο που μ’ έκανε να νιώσω έτσι».

Ο Μάριο Σορέντι προκειμένου να νιώθουν άνετα τα κορίτσια κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης έδιωχνε όλο τον κόσμο και έμενε μόνος του με το βοηθό του για να γίνει η φωτογραφία: «Έμενα αρκετές ώρες με κάθε μοντέλο και την φωτογράφιζα σε διάφορα σημεία ντυμένη. Από τη στιγμή που έβρισκα μαζί της επαφή προχωρούσα στο σημείο που είχα επιλέξει και έδιωχνα τους υπόλοιπους πριν η κοπέλα βγάλει τα ρούχα της. Έτσι ένιωθε πιο άνετα ελπίζω να συμφωνήσετε μαζί μου κοιτώντας το αποτέλεσμα».

Δεν έχω το ειδικό βάρος να εκφέρω γνώμη, αλλά είμαι ένας από τους τυχερούς που διαθέτει το ημερολόγιο της Pirelli. Το οποίο δεν διατίθεται προς πώληση και δίδεται αυστηρά μόνο στους παρευρισκόμενους στο επίσημο δείπνο.

Καληνύχτα Ν.Υόρκη, καλημέρα Αθήνα.


Στο φετινό ημερολόγιο της Pirelli που απαρτίζεται από 25 φωτογραφίες, 18 ασπρόμαυρες και 7 έγχρωμες συμμετείχαν: Guinevere Van Seenus(USA), Malgosia(Poland), Edita Vilkeviciute (Lithuania), Isabeli Fontana (Brazil), Natasha Poly (Russia), Lara Stone (Holland), Rinko Kikuchi ηθοποιός (Japan), Mila Jovovich (Ukraine), Kate Moss (GBR), Margareth Made (Italy) και Joan Smalls (Puerto Rico).