Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ποιά μέθοδος αποτρίχωσης σου ταιριάζει;


Οι περισσότερες γυναίκες αντιμετωπίζουν την αποτρίχωση ακριβώς όπως τους λογαριασμούς τους: σαν ένα αναγκαίο κακό! Ευτυχώς για εμάς, τα νέα είναι καλά. Χάρη στη συνεχή πρόοδο, η βελούδινη επιδερμίδα είναι πια μια εύκολη και καθημερινή υπόθεση. Εμείς ανακαλύψαμε τις τελευταίες εξελίξεις που θα κάνουν την αποτρίχωση το καινούργιο σου παιχνιδάκι!

1. Hi-tech ξυραφάκι: Τα νέα γυναικεία ξυραφάκια διαθέτουν περισσότερες από μία λεπίδες, με αποτέλεσμα να αφαιρούν ακόμη και τις πιο κοντές τρίχες από τα πιο δύσκολα σημεία στα πόδια, στις μασχάλες και στο μπικίνι προκαλώντας λιγότερα κοψίματα και ερεθισμούς. Αντί για κοινό σαπούνι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν ειδικό αφρό ξυρίσματος, ο οποίος να ενυδατώνει την επιδερμίδα και να μετατρέπει το ξύρισμα σε απόλαυση.

2. Κρέμες αποτρίχωσης με ευχάριστη μυρωδιά: Στο παρελθόν, οι κρέμες αποτρίχωσης μύριζαν έντονα, εξαιτίας των χημικών συστατικών τους. Σήμερα, η σύνθεσή τους δεν έχει διαφοροποιηθεί, έχουν προστεθεί, όμως, αρώματα που εξουδετερώνουν τη δυσάρεστη οσμή των χημικών. Επιπλέον, μπορείς να επιλέξεις από μεγάλη ποικιλία προϊόντων εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου. Έτσι, μπορείς να προτιμήσεις τζελ, σπρέι, κρέμες ή λοσιόν ανάλογα με τον τρόπο ζωής σου ή τον τύπο της επιδερμίδας σου και να απαλλαγείς από τις ανεπιθύμητες τρίχες σε λιγότερο από 10 λεπτά.

3. Κερί και στο σπίτι: Δε χρειάζεται πια να επισκέπτεσαι την αισθητικό σου κάθε μήνα για αποτρίχωση με κερί, αφού μπορείς να την κάνεις μόνη σου με την ίδια επιτυχία. Τα κιτ αποτρίχωσης που κυκλοφορούν στο εμπόριο σου παρέχουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία αλλά και πολύ καλής ποιότητας κερί, που αφήνει την επιδερμίδα απαλή και βελούδινη χωρίς να γυρίζει τις τρίχες.

4. Το scrub σώζει: Η πιθανότητα να σου εμφανιστούν σπυράκια ή γυρισμένες τρίχες μετά την αποτρίχωση είναι αρκετά μεγάλη. Αυτό συμβαίνει είτε από βακτήρια που εισχωρούν στη ρίζα της τρίχας είτε από νέες τρίχες που εγκλωβίζονται κάτω από το δέρμα. Για να αποφύγεις το φαινόμενο, κάνε scrub (απολέπιση) πριν από την αποτρίχωση με ξυράφι ή κερί, έτσι ώστε να καθαρίσεις την επιδερμίδα σου – το ξυραφάκι γλιστράει πιο εύκολα πάνω στη λεία επιδερμίδα. Στη συνέχεια, άπλωσε οπωσδήποτε μια ενυδατική λοσιόν με ελαφριά υφή.

5. Λέιζερ για κάθε τύπο: Τα λέιζερ που χρησιμοποιούσαν οι γιατροί πριν από 10 χρόνια ήταν αποτελεσματικά μόνο στις ανοιχτές επιδερμίδες με σκούρες τρίχες. Τα σύγχρονα, όμως, στοχεύουν το χρώμα της τρίχας και έτσι είναι το ίδιο αποτελεσματικά και στις σκούρες επιδερμίδες. Καθώς η τρίχα απορροφά το φως του λέιζερ, η έντονη θερμότητα καταστρέφει τη ρίζα της και μειώνει την τριχοφυΐα κατά 20 - 25% μετά την κάθε συνεδρία.

6. Κρέμες που αναστέλλουν την τριχοφυΐα: Μπορείς να παρατείνεις το αποτέλεσμα της αποτρίχωσης, αν αντικαταστήσεις τη συνηθισμένη σου κρέμα με κάποια που να καθυστερεί την εμφάνιση της τρίχας.

7. Φιλικές αποτριχωτικές μηχανές: Όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα μοντέλα τους στη δεκαετία του ´80, αποτελούσαν πραγματική επανάσταση στον τομέα της αποτρίχωσης. Ωστόσο, ο πόνος που προκαλούσαν ήταν ένα σημαντικό ζήτημα. Από τότε πολλοί κατασκευαστές ασχολήθηκαν με το θέμα αυτό προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσουν τον πόνο χρησιμοποιώντας διάφορες πατέντες.

8. Aποτριχωτικό γάντι: κάνει τη ζωή σου λίγο πιο εύκολη και είναι αρκτά γρήγορο. Το γάντι αποτρίχωσης λειτουργεί καλύτερα στις πιο μακριές τρίχες.

star.gr

πηγή: shape.gr