Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Λίζα Δουκακάρου: Αποκαλύπτει γιατί δεν έγινε μητέρα

Της λείπει ένα παιδί;


http://img.protothema.gr/087723AB0029A7BF9AFEA65E8C50C022.jpg
Παντρεύτηκε όταν ήταν φοιτήτρια και σε ερώτηση αν εξακολουθεί να είναι ερωτευμένη με το σύζυγό της η Λίζα Δουκακάρου απαντά στο περιοδικό «People».

«Είμαι πολύ καλά με τον άντρα μου. Οι σχέσεις, βεβαίως, αλλάζουν με τα χρόνια. Όταν είσαι με έναν άνθρωπο πολλά χρόνια, τα έχεις βρει σε βασικά πράγματα και ζητούμενα. Μπορεί να διαφωνήσουμε ή να υπάρξουν στιγμές που ο καθένας θα έχει τα δικά του προβλήματα. Δεν υπάρχει σχέση που να ζει τη Μελωδία της Ευτυχίας. Η ουσία των σχέσεων βρίσκεται στον τρόπο που διαχειρίζεσαι μια διαφωνία, και νομίζω πως εμείς έχουμε καταφέρει -όποτε υπάρχει- να τη διαχειριζόμαστε καλά».

Γιατί δεν έχει κάνει παιδιά; Είναι θέμα φιλοσοφίας ζωής; «Όχι, απλώς δεν έτυχε. Ούτε υπήρξε εγκυμοσύνη που να μην την ήθελα. Στο παρελθόν σκέφτηκα τη μητρότητα, την κυνήγησα, αλλά αφού δεν προέκυψε, το άφησα. Είμαι άνθρωπος που πιστεύω στη μοίρα. Αν κάτι δεν μου κάτσει, δεν θα το κυνηγήσω», λέει η γνωστή δημοσιογράφος, ενώ σε ερώτηση αν φοβάται μήπως στο μέλλον μετανιώσει που δεν έγινες μητέρα, απαντά: «Όχι, δε φοβάμαι. Το λέω βέβαια τώρα, χωρίς να ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, αλλά προς το παρόν νομίζω ότι δεν θα το μετανιώσω».

Όσο για το αν της λείπει ένα παιδί; «Δε σου λείπει κάτι όταν δεν το έχεις. Επίσης, δεν συμφωνώ πως ένα παιδί συμπληρώνει κάτι. Πιστεύω ότι όταν ένας άνθρωπος αυτάρκης συναντά έναν άνθρωπο επίσης αυτάρκη, δεν χρειάζονται τίποτα παραπάνω για να αισθάνονται καλά. Ένα παιδί δεν σώζει ούτε τη σχέση σου, ούτε την προσωπική σου ψυχολογία».