Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Clooney: "Πενηντάρισα. Ε και;"

Συνέντευξη στους βρετανικούς "Times"


Ειλικρινής, γοητευτικός και πενηντάρης... Ο λόγος για τον βραβευμένο με Oscar ηθοποιό, George Clooney, ο οποίος έδωσε συνέντευξη στους βρετανικούς "Times". Μεταξύ άλλων μίλησε για την ηλικία του και για την καριέρα του.

Συγκεκριμένα παραδέχτηκε το "χάρισμα" που έχουν οι άντρες με την εξωτερική τους εμφάνιση και την ηλικία. «Οι άνδρες έχουμε την τρελή τύχη να μπορούμε να είμαστε φαλακροί, χοντροί, με ρυτίδες και γκρίζα μαλλιά και κανένας να μην μπορεί να πει όχι δεν μπορείς να είσαι πρωταγωνιστής. Γιατί επομένως ένας ηθοποιός να υποβληθεί σε αισθητική επέμβαση γύρω από τα μάτια. Γιατί να το κάνει αυτό το πρόσωπό του;».

Ο ηθοποιός είναι γνωστό πως δεν "μασά" τα λόγια του και είπε, «Ππενηντάρισα. Ε και; Σιγά το πράγμα. Αν και τα 50 με καθόρισαν κάπως. Πλέον είμαι αποδεκτός ως ηθοποιός χαρακτήρων. Πρέπει η εξωτερική εμφάνιση να συνάδει με την ηλικία σου. Δεν πρέπει να μπεμπεκίζεις. Δεν αποδίδει. Θα είσαι ο χαμένος, διαρκώς. Διαφορετικά θα σε προσπεράσει το κοινό που με κόπο κατάφερες να κάνεις να σε ακολουθεί. Αν είσαι ερωτευμένος με την εικόνα που είχες το 1998 θα απογοητευθείς με το πώς είσαι το 2012. Αυτό κι αν είναι ηλιθιότητα. Δεν πρέπει να θρηνείς γι’αυτό που κάποτε ήσουν. Απλώς να επανακαλύπτεις διαρκώς τον εαυτό σου, σε κάθε ηλικία του».
Μίλησε και για την καριέρα του, η οποία βρίσκεται στα καλύτερα της, μιας και το χρυσό αγαλματίδιο είναι πολύ κοντά, είπε «παίζω πολλά χρόνια στο σινεμά। Δεν μπορείς να είσαι διαρκώς μπροστά στις κάμερες. Ο Νιούμαν αποτραβήχτηκε. Ο Κάρι Γκραντ σταμάτησε. Ο Κλιντ Ιστγουντ ανέβασε ψηλά τον πήχη. Εξακολουθεί να κάνει ταινίες και να ενδιαφέρει. Δεν κουράστηκα, θέλω όμως να παίζω σε ταινίες με καλά σενάρια ή να δουλεύω με σκηνοθέτες για τους οποίους θα έδινα και την ζωή μου. Επειδή κάποιος ηθοποιός θεωρείται από τους περιζήτητους, πολλοί πιστεύουν ότι έχει στα πόδια του τα καλύτερα σενάρια για να διαλέξει. Δεν είναι όμως έτσι. Είναι πολύ δύσκολο να βρει ένα πρωτοκλασάτο σενάριο. Γι’αυτό εμείς (ο ίδιος με τους συνεργάτες του) γράφουμε τα δικά μας. Τουλάχιστον μπορούμε να δουλέψουμε πάνω σε θέματα που μας ενδιαφέρουν».
protothema.gr